Οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β1 του Γυμνασίου μας παίρνουν μέρος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: “Gods and Myths-Virtual Museum Night 2024”. Συνεργάτες στο έργο μας είναι μαθητές από σχολεία της Κροατίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας, Ισπανίας, Γεωργίας και Τουρκίας.

Μέσω αυτού του έργου θελουμε οι μαθητές μας να εξερευνήσουν και να παρουσιάσουν διάφορες Ευρωπαϊκές μυθολογίες (γερμανική, ελληνική, ρωμαϊκή κλπ). Θα εργαστούμε από κοινού σε διακρατικές ομάδες για τη δημιουργία κόμικ, βίντεο, ταινιών, μουσικής, ή τέχνης, που θα προβάλουν καλύτερα τους πιο διάσημους μύθους. Θα δημιουργηθούν έτσι συλλογές εργασιών των μαθητών σε μία ιστοσελίδα που θα είναι το εικονικό μας μουσείο.

Το eTwinning είναι μία ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση ψηφιακών εργαλείων και της Αγγλικής Γλώσσας, συνεργάζονται διαδικτυκά ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί και να μοιραστούν τις απόψεις τους.

Μέσα από τις δράσεις eTwinning οι μαθητές μαθαίνουν μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια και να ακολουθούν τον κώδικα δεοντολογίας που βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και το σεβασμό, σε ευθυγράμμιση με τις θεμελιώδεις αξίες και γενικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατηγορίες: eTwinning