Το σχολείο μας συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS”, το οποίο προσφέρει η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”, με στόχο να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ασφαλή σχολεία.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας εξοικειώθηκαν με τη διαδικασία αντιμετώπισης της πνιγμονής από ξένο σώμα και εκπαιδεύτηκαν στη χρήση της λαβής Χάιμλιχ. Αυτό αποτέλεσε το δεύτερο βιωματικό εργαστήριο στις πρώτες βοήθειες μετά την εξάσκηση του συνόλου των μαθητών μας, εκπαιδευτικών αλλά και γονέων και κηδεμόνων στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ασφαλών περιβαλλόντων στα σχολεία, ενισχύοντας τις δεξιότητες των μαθητών σε περιστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης, οι μαθητές μας απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις που μπορεί να αποδειχθούν ζωτικές σε περιπτώσεις κρίσης.

Επικεφαλής αυτής της εξαιρετικής εκπαιδευτικής εμπειρίας ήταν η κα Αικατερίνη Ταούλα, εθελόντρια εκπαιδεύτρια του προγράμματος, η οποία με τον ενθουσιασμό και την εμπειρία της μοιράστηκε τις γνώσεις της με τους μαθητές μας, ενώ την πρωτοβουλία και την οργάνωση των εργαστηρίων ανέλαβε η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κα Αθηνά Παπαθανασίου.

Μέσα από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές ανακάλυψαν όχι μόνο τη σημασία της προετοιμασίας και της γνώσης σε περιστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.