Την Πέμπτη 21/12/2023 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Επισκοπής επισκέφτηκαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης βελτίωσης “Μετά το Γυμνάσιο..τι ;” σχετικά με τις επιλογές που έχουν οι μαθητές με την ολοκλήρωση της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου και τη μελλοντική τους φοίτηση αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο κ.Ιωάννης Αρσλάν, υπεύθυνος στο τμήμα εγγραφών, ξενάγησε τους μαθητές στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στα σχολεία, στη βιβλιοθήκη αλλά και στο περίφημο γαλακτοκομείο. Άλλωστε η Αμερικανικη Γεωργική Σχολή ήταν η πρώτη που διέθεσε φρέσκο παστεριωμένο γάλα στην ελληνική αγορά το 1935. Τα παιδιά ενημερώθηκαν επίσης και από μαθητή της Σχολής για τις συνθήκες φοίτησης αλλά και διαμονής εκεί, ενω περιηγήθηκαν στα αγροκτήματα, στους οπωρώνες,στους αμπελώνες και στα θερμοκήπια.

Μέσω αυτού του συγκεκριμένου και άκρως ενδιαφέροντος προγράμματος διεύρυναν τους ορίζοντές τους και πλούτισαν τις εμπειρίες τους. Μια διαφορετική εκπαιδευτική επίσκεψη που σίγουρα άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις.