Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2024, το σχολείο μας φιλοξένησε μια εξαιρετική εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης βελτίωσης “Μετά το Γυμνάσιο…τι;” που στοχεύει στο να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν και να εξερευνήσουν τις διάφορες επαγγελματικές δυνατότητες που υπάρχουν μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. Η εκδήλωση φιλοξενούσε τον κ. Στάντζο Νικόλαο, έναν επιτυχημένο επαγγελματία που μοιράστηκε την εμπειρία του και την επαγγελματική του πορεία με τους μαθητές μας. Ξεκινώντας από τις σπουδές του στην Αγγλία μέχρι την τωρινή του θέση στην TUV Rheinlad, μια κορυφαία γερμανική εταιρεία στον τομέα της πιστοποίησης ποιότητας, μας ανέπτυξε το πώς η περιέργεια, η προσπάθεια και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Μια από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της ομιλίας του ήταν η αναφορά στη ζωή και τον εργασιακό του χώρο στην Ασία. Ο κ. Στάντζος μας ταξίδεψε μέσω διαφανειών στην πολυπολιτισμική και τόσο διαφορετική κουλτούρα της Κίνας, χάρισε στους μαθητές από ένα ζευγάρι chopsticks και τους προκάλεσε να παίξουν με αυτά ένα ενδιαφέρον και ευχάριστο παιχνίδι.

Η ομιλία του ενθουσίασε τους μαθητές μας οι οποίοι παρακολούθησαν με προσοχή και ενδιαφέρον κάθε λεπτομέρεια της παρουσίασής του, ενώ η συμβουλευτική της φύση του επέτρεψε να απαντήσει σε ερωτήσεις που είχαν οι μαθητές σχετικά με την εκπαίδευση, τις σπουδές, και την επαγγελματική ζωή.